HockeyNews
PLUS

Bakslag för skadade Djurgårdsforwarden: "Fastnade lite i isen"

(11286) Josefson/Walli-Walterholm/Grewe
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 4 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Skadeläget i Djurgården har blivit bättre.

Men en av spelarna i den frånvarande forwardstrion har råkat ut för ett bakslag.

SHL presenteras av ATG Sport 


När Djurgården besegrade Red Bull München med klara 5-1 i den första av två CHL-kvartsfinaler kunde inte den JVM-aktuella forwarden Alexander Holtz fullfölja matchen efter en smäll i slutsekunderna av den andra perioden.


– Han fick gå av, men jag hoppas att det inte ska vara någon större grej. Jag vet faktiskt inte, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se om den misstänkta knäskadan.


LÄS MERMisstänkt knäskada för Djurgårdens stortalang inför JVM


JVM-aktuelle Djurgårdsforwarden Alexander Holtz utgick efter två perioder i CHL-kvartsfinalen mot München. Foto: Bildbyrån.


Sedan tidigare har Djurgården ett par spelare borta. Lagkaptenen Jacob Josefson drabbades av en fotledsfraktur den 1 oktober borta mot Brynäs och har inte spelat sedan dess.


Josefson har missat 17 raka SHL-matcher, men har börjat förberedelserna för en comeback.


– Jacob är med och tränar med laget och har gjort sitt första pass med laget. Vi får se hur det artar sig de närmaste veckorna och när han kan börja spela, men det är sagt den 26:e december, säger Robert Ohlsson.


Forwardskollegan Erik Walli-Walterholm skadades den 2 november borta mot Färjestad och har missat de senaste sex SHL-matcherna.


Hans comeback var beräknad till den här veckan, men så gjorde han sig illa i fredags på första isträningen efter skadan och fick ett bakslag.


– Han var som en ko på grönbete när han fick komma in och fastnade till lite i isen på träningen. Han fick bakslag någon dag eller någon vecka. Förhoppningsvis är han tillgänglig från nästa vecka. Tanken var att han skulle vara fullt frisk till den här, säger Robert Ohlsson. Om Walli-Walterholm.


Forwarden Albin Grewe har varit sjuk en vecka, men var tillbaka på isen under tisdagen och tränade med Djurgården.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!